KeimpeDe sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in sport en sporters. Daardoor weet hij welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en hij weet wat de motivatie van sporters is.

Beginnende sporters : advies en begeleiding

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. De sportfysiotherapeut kan je helpen bij het kiezen van een activiteit die bij je past. Hij geeft advies en kan je er ook bij begeleiden. Maar de sportfysiotherapeut adviseert ook over de opbouw van je training, over schoenen en braces of hij helpt je bij de keus van een sport die bij jou past.

Geblesseerde sporters: behandeling en begeleiding. Je bent geblesseerd. Sport minded als hij is, weet de sportfysiotherapeut hoe je je voelt en hij zal er alles aan doen om je zo snel mogelijk weer op niveau te krijgen. . Maar hij adviseert je ook hoe je tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kunt blijven.. Is je blessure complex of vraagt de situatie specifieke aandacht, dan is het goed om te weten dat de sportfysiotherapeut deel uitmaakt van een sportmedisch netwerk. Wanneer het nodig is, zorgt hij ervoor dat je bij een sportarts, manueel therapeut of een andere deskundige terecht kunt. Voor meer informatie gelieve u te kijken op de site van de N.V.F.S.